Infolinia: 0 801 50 68 00
Telefon +48 42 6306070
tel/fax +48 42 6306800
pon-pt: 10:00 - 18:00
sobota: 10:00-14:00
wycieczki do Wiednia

AGENCJA TURYSTYCZNA

wczasy w Czarnogórze

WCZASY

WYCIECZKI

KONFERENCJE, INCENTIVE

WILEJKA - Wizy do Federacji Rosyjskiej
Wizy do Federacji RosyjskiejWizy na Białoruś

Wizy do Federacji Rosyjskiej

PROCEDURY WIZOWANIA PASZPORTÓW DO ROSJI


1. Wniosek powinien być wypełniony elektronicznie (https://visa.kdmid.ru), wydrukowany i podpisany (data + podpis, taki jak w paszporcie).

Na wniosku nie może być żadnych poprawek, skreśleń czy korekt.


2. Do wniosku wizowego potrzebna jest jedna fotografia, która powinna spełniać następujące kryteria:

- rozmiar 3,5 x 4,5 cm

- kolorowe, ostre, kontrastowe

- wydrukowane na papierze wysokiej jakości na białym tle

- nie starsze niż 6 miesięcy i umożliwiające identyfikację osoby aplikującej

- zrobione na wprost, pokazujące wyraźnie oczy i twarz z obu stron od wierzchołka głowy do górnej części barków, tak aby twarz zajmowała 70-80% fotografii

- przedstawiające osobę bez nakrycia głowy, patrzącą na wprost, z zamkniętymi ustami

- twarz nie może być przesłonięta włosami


3. Zdjęcie musi być przyklejone dokładnie w miejscu do tego przeznaczonym.


4. Paszport musi być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty terminu ważności wizy do Rosji. W paszporcie muszą być co najmniej 2 strony czyste (obok siebie).


a) dla wizy w odwiedziny – zaproszenie od osób fizycznych lub organizacji poświadczone przez OWiR (Wydział Wiz i Meldunków okręgowego Urzędu Spraw Wewnętrznych).

b) dla wizy turystycznej – umowa dotycząca świadczenia usług turystycznych (voucher turystyczny) i potwierdzenie obsługi turysty zagranicznego przez organizację prowadzącą działalność turystyczną.

c) dla wizy biznesowej – zaproszenie od kontrahenta (które musi zawierać numer INN oraz podpis dyrektora naczelnego firmy zapraszającej).

d) dla wizy tranzytowej – paszport z ważną wizą na wjazd do państwa docelowego przez Rosję (jeżeli taka wiza jest wymagana), ważne bilety z potwierdzoną datą wjazdu i wyjazdu z Rosji.


Całkowita cena wizy turystycznej wynosi 450 zł.

W przypadku dostarczenia dokumentów wymienionych w pkt.b i c Biuro pobiera opłatę 420 zł.


Całkowita cena wizy biznesowej wynosi 360 zł.

OKRES ROZPATRYWANIA WNIOSKÓW

Konsulat udziela odpowiedzi na wniosek o wydanie wizy jednokrotnej z reguły w terminie nie przekraczającym 5 dni roboczych (w trybie „ekspresowym” - 2 dni) od dnia otrzymania wymaganych dokumentów z zastrzeżeniem wydłużenia terminu oczekiwania.

W określonych umową przypadkach możliwe jest rozpatrzenie wniosków w terminie nie przekraczającym 2 dni roboczych.


UWAGA!

By uzyskać wizę niezbędne jest wykupienie obowiązkowego ubezpieczenia KL – możliwe do wykupienia w AT Wilejka – ceny zależne od długości pobytu.





Zapisz się do newslettera

 
Zapisz Wypisz