Infolinia:0 801 506 800
Telefon+48 42 6306070
tel/fax +48 42 6306800
pon-pt: 10-18 cały rok
sob 10–14
(od 1 marca do 30 września)
wycieczki do Wiednia

AGENCJA TURYSTYCZNA

wczasy w Czarnogórze

WCZASY

WYCIECZKI

KONFERENCJE, INCENTIVE

WILEJKA - Wizy do Federacji Rosyjskiej
Wizy do Federacji RosyjskiejWizy na Białoruś

Wizy do Federacji Rosyjskiej

PROCEDURY WIZOWANIA PASZPORTÓW DO ROSJI


1. Wniosek powinien być wypełniony elektronicznie wniosek wizowy do Federacji Rosyjskiej , wydrukowany i podpisany (data + podpis, taki jak w paszporcie).

Na wniosku nie może być żadnych poprawek, skreśleń czy korekt.


2. Do wniosku wizowego potrzebna jest jedna fotografia, która powinna spełniać następujące kryteria:

- rozmiar 3,5 x 4,5 cm

- kolorowe, ostre, kontrastowe

- wydrukowane na papierze wysokiej jakości na białym tle

- nie starsze niż 6 miesięcy i umożliwiające identyfikację osoby aplikującej

- zrobione na wprost, pokazujące wyraźnie oczy i twarz z obu stron od wierzchołka głowy do górnej części barków, tak aby twarz zajmowała 70-80% fotografii

- przedstawiające osobę bez nakrycia głowy, patrzącą na wprost, z zamkniętymi ustami

- twarz nie może być przesłonięta włosami


3. Zdjęcie musi być przyklejone dokładnie w miejscu do tego przeznaczonym.


4. Paszport musi być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty terminu ważności wizy do Rosji. W paszporcie muszą być co najmniej 2 strony czyste (obok siebie).


a) dla wizy w odwiedziny – zaproszenie od osób fizycznych lub organizacji poświadczone przez OWiR (Wydział Wiz i Meldunków okręgowego Urzędu Spraw Wewnętrznych).

b) dla wizy turystycznej – umowa dotycząca świadczenia usług turystycznych (voucher turystyczny) i potwierdzenie obsługi turysty zagranicznego przez organizację prowadzącą działalność turystyczną.

c) dla wizy biznesowej – zaproszenie od kontrahenta (które musi zawierać numer INN oraz podpis dyrektora naczelnego firmy zapraszającej).

d) dla wizy tranzytowej – paszport z ważną wizą na wjazd do państwa docelowego przez Rosję (jeżeli taka wiza jest wymagana), ważne bilety z potwierdzoną datą wjazdu i wyjazdu z Rosji.


Całkowita cena wizy turystycznej wynosi 435 zł.

Całkowita cena wizy biznesowej wynosi 390 zł.w trybie zwykłym

Całkowita cena wizy biznesowej wynosi 550 zł.w trybie przyspieszonym

OKRES ROZPATRYWANIA WNIOSKÓW

Konsulat udziela odpowiedzi na wniosek o wydanie wizy jednokrotnej z reguły w terminie nie przekraczającym 10 dni roboczych (w trybie „ekspresowym” - 5 dni) od dnia otrzymania wymaganych dokumentów z zastrzeżeniem wydłużenia terminu oczekiwania.

W określonych umową przypadkach możliwe jest rozpatrzenie wniosków w terminie nie przekraczającym 2 dni roboczych.


UWAGA!

By uzyskać wizę niezbędne jest wykupienie obowiązkowego ubezpieczenia KL – możliwe do wykupienia w AT Wilejka – ceny zależne od długości pobytu.





Zapisz się do newslettera

 
Zapisz Wypisz